1. İçtikçe çocukluğumuza götüren buz gibi fesleğenli limonata

Malzemeler:

  • -4 adet limon
  • -1 adet misket limonu
  • -4 yemek kaşığı bal
  • -10-15 yaprak fesleğen
  • -1,5 litre su

Limonların suyunu bir kaba sıkın. Üzerine balı ilave edin ve bal eriyene kadar karıştırın. Daha sonra 1,5 litre suyu ve fesleğen yapraklarını karışıma ilave edin. Buzdolabında 3 saat beklettikten sonra dilerseniz buz ilave ederek içebilirsiniz.

2. Gazozun en lezzetli hali: Ananaslı zencefilli gazoz

Malzemeler:

  • -4 yuvarlak dilim ananas
  • -Fındık büyüklüğünde taze zencefil
  • -Yarım adet limon
  • -2 adet maden suyu
  • -Buz

Dilimlenmiş ananası ve taze zencefili mutfak robotunda çekin. Daha sonra karışımın üzerine yarım adet limonu sıkın. Üzerine 2 adet soğuk maden suyu ve buz küpleri ekleyerek tüketebilirsiniz.

3. Çocuklar bayılacak: Meyveli Shake

Malzemeler:

  • -8 adet çilek
  • -1 dilim çekirdeği çıkartılmış karpuz
  • -1 su bardağı süt
  • -Yarım çay kaşığı vanilya

Tüm malzemeleri mutfak robotunda geçirin. İşte bu kadar.

4. Kefir içmeyi sevmeyenleri bile sevdirtecek Ferahlatan kefir

Malzemeler:

-1 adet salatalık-6 yaprak nane-1 su bardağı sade kefir-1 çay bardağı maden suyu

Tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin. İçmeden önce üzerine buz küpleri ekleyebilirsiniz.

5. Metabolizmayı harekete geçiren ananaslı içecek

Malzemeler:

-1 yuvarlak dilim ananas-1 yemek kaşığı sıkılmış limon suyu-1 fındık büyüklüğü kadar zencefil-200 ml demlenmiş yeşil çay-1 orta boy salatalık

Göç Dalgaları ve Resmi Belgelerin Artan Önemi Göç Dalgaları ve Resmi Belgelerin Artan Önemi

Tüm malzemeleri mutfak robotu ile çekin. Buzdolabında 2 saat soğuttuktan sonra tüketebilirsiniz.

6. Halsizliğe iyi gelen reyhanlı ayran

Malzemeler:

-500 gram yoğurt-10-15 yaprak taze reyhan-½ çay kaşığı tuz-1 su bardağı içme suyu

Tüm malzemeleri mutfak robotundan geçirin. Buz küplerini ekleyerek servis edebilirsiniz.

7. Su içmeyi unutanlar için naneli ferahlatan su

Malzemeler:

Salatalıkları ince ince dilimleyip limon dilimleri ile birlikte bir sürahiye koyun. Üzerine içme suyu ve nane yapraklarını ekleyin. (Kaynak: milliyet.com.tr)