Ülkemizde yaygın olarak tüketilen ve özellikle gece yemeği olarak bilinen kokoreç hemen hemen her köşe başında işletmeciler tarafından satılmaktadır. Fakat kokoreç diğer sakatat ürünlerine göre hijyen bakımından daha dikkat edilmesi gereken bir üründür.
Kokoreçleri kendi üretim tesisinde veteriner hekim eşliğinde hazırlayan gala kokoreç 1987 yılından günümüze büyüyerek 60’ ı aşkın şubeye sahip.
Türkiye’de en büyük kokoreç zinciri Gala Kokoreç Genel Müdürü Mesut Alkan “ Bize düzenli olarak Türkiye’nin her bölgesinden franchising başvurusu yapılmakta. Fakat markamızı ve müşterilerimizi korumak için bu başvuruların bir kısmını kabul etmiyoruz. Niyetimiz kokoreç alanında bilgi sahibi olan ve kokoreç geçmişi olan kişilerlerle çalışmak. “dedi.
Yurt dışından başvuruların olduğunu ifade eden Alkan” Şu anda Türkiye’de bulunan şubelerimizin bir kısmını Arap turistleri oluşturuyor. Kokoreçin onlar içinde lezzetli bir yemek ve damak zevklerine uygun olduğunu biliyoruz. Bu yüzden uygun koşullarda yurt dışına da açılmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Alkan “Gala Kokoreç olarak bu alanda Türkiye’nin en büyük kuruluşuyuz. Öncelikli amacımız sağlıklı ve güvenli bir hizmet. Bu yüzden tüm ürünlerimizi kendi tesisimizde veteriner eşliğinde hazırlıyoruz. “dedi.
Gala Kokoreç 1987 yılından bu yana seyyar tezgah ile başlayan yolculuğuna Türkiye’nin farklı bölgelerinde açtığı 60’tan fazla şube ile büyüyerek devam ediyor.