Milli Eğitim Akademisi kurulmasını da içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Kanuna göre, eğitim öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenlerin seçilmeleri, yetiştirilmeleri, atanmaları, hakları, ödev ve sorumlulukları, ödül ve cezaları, kariyer basamaklarında ilerlemeleri ve öğretmenlik mesleğine ilişkin diğer hususlar ile Milli Eğitim Akademisinin kurulması, görevleri, teşkilat yapısı ve personeline ilişkin konular düzenleniyor.

Konuya ilişkin X hesabından değerlendirmede bulunan Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan kanun içerisinde eksikler olduğuna dikkat çekti.

Saadet Partisi olarak çabalasalar da eksiklerin düzelmediğini belirten Arıkan, "Halbuki Öğretmenlik mesleği bir ülkenin geleceğini inşa eden kutsal bir vazifedir. Ancak bu haliyle “Öğretmenlik Meslek Kanunu”, bu mesleği layıkıyla yüceltmekten uzaktır." dedi. 

Arıkan'ın açıklamasının tamamı şu şekilde;

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Bolu Kartalkaya açıklaması Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan Bolu Kartalkaya açıklaması

Öğretmenler odasını ayrıştıran, eğitim paydaşlarının tamamını kapsamayan, özlük haklarını iyileştirmeyen bir kanun…

Adı, “Öğretmenlik Meslek Kanunu”…

Saadet Partisi olarak öğretmenlik mesleği kanununda eksikler olduğunu düşünüyoruz. Çok çabalasak da eksikleri düzeltmediler.

Eğitim fakültelerini hiçe sayan, öğretmenlerimizi ayrıştıran ve en temel özlük haklarını dahi iyileştirmeyen bir kanun ile karşı karşıyayız. Genç öğretmen adaylarımızı daha mesleğe başlamadan öğretmenlikten soğutan bu kanun, geleceğe dair umutlarını da çalıyor.

Halbuki Öğretmenlik mesleği bir ülkenin geleceğini inşa eden kutsal bir vazifedir. Ancak bu haliyle “Öğretmenlik Meslek Kanunu”, bu mesleği layıkıyla yüceltmekten uzaktır.

Saadet Partisi olarak her zaman öğretmenlerimizin yanında olacağız. Mesleğin onurunu koruyacak, eğitim paydaşlarının tamamını kapsayan bir düzenlemeler için çalışmalarımıza ve mücadelemize devam edeceğiz.

Öğretmenlerimizi yalnız bırakmayacağız!