YAŞAM

Balıktan sonra hangi tatlılar tercih edilmeli?

Kalp dostu Omega 3 yağ asitleri açısından oldukça zengin olan balık aynı zamanda yüksek oranda demir, çinko gibi mineraller içerir. Tüm bunları aynı anda vücuda almak sindirim sistemini rahatsız eder. Mide bulantısı, şişkinlik, halsizlik oluşur ve kan şekerimizi düşürüp uykulu hissettirir. Tam da bu sebepten dolayı balığın üzerine tatlı yeme ihtiyacı hissederiz. Peki, balıktan sonra hangi tatlılar tercih edilmeli? İşte detaylar...

Abone Ol

Balığın bayat olma ihtimaline karşı sütlü tatlılar tercih edilmez. Şerbetli tatlılar ise şeker oranı çok fazla olduğundan dolayı mideye rahatsızlık verme ihtimali çok yüksek olduğu için tercih edilmez.

Helva balıktan sonra yenilebilen en ideal tatlıdır. Helva içerdiği tahin sayesinde balıkta biriken ağır metalleri sıfırlıyor, radyasyon ve bazı ilaçların etkilerinden vücuttaki fosfor miktarını düzenleyerek midedeki asit dengesini normalleştiriyor. 

"Balıktan sonra illa helvamı yemek zorundayım ben sevmiyorum" helvayı diyenler için de Pasta Şefi Didar Yanarbazı bazı alternatifler sunuyor.

İrmik helvası, fıstıklı un helvası, fındık ezmesi, fırında sütlaç, haş haşlı şekerpare, revani, şambali ve tahinli kabak tatlısı da balık sonrası yenilebilecek tatlıların başında gelir.