Hazine ve Maliye Bakanlığı 'tasarrruf tedbirleri' ile Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan fahri öğreticileri de olumsuz etkiledi. 

"Fahri Kuran Kursu öğreticilerine üvey evlat muamelesini kabul etmiyoruz"

Diyanet Birlik Sen ise konuya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Fahri Kuran Kursu hocaları için ayrılması gereken bütçenin Maliye Bakanlığınca onaylanmaması Başkanlığın planlarını altüst ederek büyük bir sıkıntı yaşanmasına sebep olduğunu ifade etti.

Bütçe karşılığı olmadığı için Başkanlık yapılan Fahri Kuran Kursu tekliflerini onaylamayınca göreve başlatılan geçici görevlilere ne acı ki tekrar görevden el çektirildiği kaydedildi.

Fahri Kuran Kursu öğreticilerine bütçe yok denilerek üvey evlat muamelesi yapılması Maliye Bakanının çifte standartıdır, kabul edemiyoruz

Diyanet Birlik Sen'in yazılı açıklamasının tamamı şu şekilde;

Din ve Diyanet hizmetleriyle ilgili Hükümet nezdinde hiç bir talebi geri çevrilmeyen Diyanet İşleri Başkanlığımız bugünlerde Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in Din Hizmetinde Tasarruf genelgesiyle zorlu bir süreç yaşıyor.

Kur’an Kurslarında Eğitim Öğretim döneminin başlamasıyla birlikte Tasarruf tedbirleri kapsamında kontenjanı yarı yarıya düşürülen Fahri Kuran Kursu hocaları için ayrılması gereken bütçenin Maliye Bakanlığınca onaylanmaması Başkanlığın planlarını altüst ederek büyük bir sıkıntı yaşanmasına sebep oluyor.

MSB'den, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan kitap kapağına ilişkin açıklama MSB'den, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan kitap kapağına ilişkin açıklama

Bazı Müftülükler görev verecekleri Fahri Kur’an Kursu hocalarının SSK girişlerini dahi yaparak başkanlığa onaya sunmuştu.

Ancak bütçe karşılığı olmadığı için Başkanlık yapılan Fahri Kuran Kursu tekliflerini onaylamayınca göreve başlatılan geçici görevlilere ne acı ki tekrar görevden el çektirildi.

Esas sıkıntılı süreçte bundan sonra başladı. Kur’an Eğitiminde önemli bir yeri olan Tecrübeleriyle hizmete katkı sunan Fahri Kuran Kursu öğreticileri Bütçe gerekçesiyle görev alamayınca büyük bir görevli sıkıntısı oluştu ve çoğu yerde 4/6 yaş ve ihtiyaç odaklı sınıflar öğrenci olmasına rağmen açılamadı.

Bugüne kadar yaptığı görev müftüler tarafından çok önemsenmeyen bir hak talebinde bulunduklarında burun kıvrılan Fahri Hocaların ne kadar önemli bir görev yaptığını ve Kuran Eğitimindeki boşluğu doldurduklarını sanırım son günlerde yaşadığımız sıkıntılar gözler önüne sermiştir.

Alışık olmadığımız bu sıkıntılı durum kadrolu ve sözleşmeli mevcut Kuran Kursu hocalarımızın bugüne kadar branş sahibi olduğu alanda yaşanmaktadır. Örnek verecek olursak 10 yıldır İhtiyaç odaklıda çalışan bir öğreticiye sen artık 4/6 yaş ta çocuk okutacaksın denmesi ve  farklı alanlara kaydırılmaları görevlilerimizde de büyük bir moral bozukluğu ve rahatsızlık oluşmasına sebep olmuştur.

Diyanet Birlik Sen olarak Din Hizmetinde tasarruf olmayacağını, Din eğitimi ve Kuran Eğitimin de görevliden tasarruf edilemeyeceğini kim nerede başarılı olacaksa orada görev yapmasının başarı getireceğini yetkililere bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Bir hatırlatmada Din Eğitiminde oluşacak bir boşluğun FETÖ vari yapılanmaların ekmeğine kaymak süreceğini ve bu yanlıştan acilen dönülerek  Fahri Kuran Kursu hocaları için bütçenin serbest bırakılmasını  Maliye Bakanından bekliyoruz.

Çünkü MEB de görev alan Ücretli öğretmenler bütçe ve onay  sıkıntısı yaşamazken Fahri Kuran Kursu öğreticilerine bütçe yok denilerek üvey evlat muamelesi yapılması Maliye Bakanının çifte standartıdır, kabul edemiyoruz.

Son olarak Hükümetin sebep olduğu Din Eğitiminde tasarruf yanlışından biran önce dönmesini ve Fahri öğreticilerimizin göreve başlamak için gerekli bütçenin serbest bırakılmasını istiyoruz.