EKONOMİ

Şimşek: İşgücü göstergeleri OVP hedefleriyle uyumlu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK'in açıkladığı işsizlik verilerini değerlendirerek, işgücü göstergelerinin Orta Vadeli Program hedefleriyle uyumlu olduğunu belirtti. Temmuz'da işsizlik oranı yüzde 8,8 olurken, yılın ilk yedi ayında istihdam 600 bin kişi arttı. Sanayi üretimi ise yıllık yüzde 1,2 artış gösterdi. Şimşek, verimlilik odaklı üretim ve yapısal reformlarla ekonomik rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan işsizlik verilerini sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi.

Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisinin dengelenme sürecinde olduğuna vurgu yaparak, istihdamın yılın ilk yedi ayında yaklaşık 600 bin kişi arttığını belirtti.

Temmuz ayı itibarıyla işsizlik oranının yüzde 8,8 seviyesinde olduğunu ifade eden Şimşek, bu gelişmenin Orta Vadeli Program (OVP) hedefleriyle uyumlu olduğunu vurguladı.

Sanayi sektörünün ekonominin yüzde 23'ünü oluşturduğunu hatırlatan Bakan Şimşek, sektörün büyümesinin ılımlı seyrettiğini ve sanayi üretiminin ilk yedi ayda yıllık bazda %1,2 oranında arttığını belirtti.

İhracat İklim Endeksi’nin dış talep koşullarındaki iyileşmeye işaret ettiğini kaydeden Şimşek, ana ticaret ortaklarında beklenen talep artışının üretim ve ihracat açısından destekleyici olacağını söyledi.

Şimşek, dış talepteki iyileşmeden en üst düzeyde faydalanabilmek ve kalıcı rekabet gücü artışı sağlamak için verimliliğe dayalı üretim, sanayi dönüşümü ve beşeri sermayeyi güçlendirmeye yönelik yapısal reformlara odaklanılacağını belirtti. Bu kapsamda iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi ve ikiz dönüşümün sağlanmasının öncelikli hedefler arasında olduğunu ifade etti.

"İŞGÜCÜ GÖSTERGELERİ OVP HEDEFLERİYLE UYUMLU SEYREDİYOR"

Şimşek'in sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım şu şekilde:

"İşgücü göstergeleri Orta Vadeli Program hedefleriyle uyumlu seyrediyor. Ekonomide dengelenmenin sürdüğü yılın ilk yedi ayında istihdam yaklaşık 600 bin kişi arttı. İşsizlik oranı temmuzda yüzde 8,8 oldu.

Ekonomimizin yüzde 23’ünü oluşturan sanayi sektöründe büyüme ılımlı seyrediyor. İlk yedi ayda sanayi üretimi yıllık yüzde 1,2 arttı.

İhracat İklim Endeksi dış talep koşullarında iyileşmenin devam ettiğini gösteriyor. Önümüzdeki dönemde ana ticaret ortaklarımızda güçlenmesi beklenen talep, üretimimiz ve ihracatımız açısından daha destekleyici olacak.

İyileşen dış talep koşullarından azami ölçüde faydalanmak ve kalıcı rekabet gücü artışı için verimliliğe dayalı üretimi ve sanayide dönüşümü; iş ve yatırım ortamını iyileştirmeye, ikiz dönüşümü sağlamaya ve beşerî sermayeyi güçlendirmeye odaklanan yapısal reformlarla destekleyeceğiz."