Silicon Valley Bank'ın batışıyla ilgili konuşan ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun (FDIC) eski başkanı William Isaac, Politico'ya verdiği demeçte, "Hiç şüphem yok ki (bu iflaslar) devam edecek. Daha ne kadar olacak? Bilmiyorum" dedi.

1981'den 1985'e kadar FDIC başkanı olarak görev yapan Isaac, görev süresi boyunca bankacılık krizi nedeniyle ortaya çıkan durumu yönetmek zorunda kalmıştı. Üst düzey eski yönetici, şu anki "krizin" 1980'lerdekine çok benzediğini söyledi.

Karar’da yer alan habere göre; FDIC tarafından sigortalanan bin 600'den fazla banka 1980 ile 1994 yılları arasında iflas etmiş veya destek verilerek kurtarılmak zorunda kalmıştı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu'na göre, 1980'lerdeki bankacılık krizi sırasında yaklaşık 3 bin banka ve tasarruf şirketi iflas etmişti.

ABD Hazine Bakanı: 2008 krizinde alınan önlemler işe yarıyor

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen CBS'nin "Face the Nation" programında, "Amerikan bankacılık sistemi gerçekten güvenli ve dirençli" dedi. Yellen, "2008 mali krizinin ardından, yeni kontroller uygulamaya kondu, daha iyi sermaye ve likidite denetimi yapıldı ve bunlar salgının ilk günlerinde test edildi" dedi.

Eski Hazine Bakanı: Geniş çapta sistemsel bir soruna yol açabilir

Business Insider'da yer alan habere göre, diğer bankacılık sektörü gözlemcileri, William Isaac'in aksine, Silicon Valley Bank'ın (SVB) iflasının diğer bankaların da risk altında olduğu anlamına gelmediğini söylüyor.

ABD'nin eski Hazine Bakanı Lawrence Summers, SVB'nin çöküşünün "geniş çapta sistemsel bir soruna" yol açacağından şüphe duyduğunu söyledi. Bloomberg'e konuşan eski Bakan, "Eğer bu (kriz) makul bir şekilde ele alınırsa, bunun sistemsel bir risk kaynağı olacağını düşünmüyorum" dedi.

Goldman Sachs: SVB'nin iflası büyük bankalara zarar vermez

Goldman Sachs analistleri, Silicon Valley Bank'ın iflasının daha büyük bankalara sıçrama riskinin "uzak" olduğunu söyleyerek, yatırımcılara Silicon Valley Bank'ın çöküşü sırasında düşen bankacılık hisselerini satın almalarını tavsiye etti.