Gerçek Çözüm: Fon Değil Esas Konuşmak
Doğan, "Şu anda aile ve gençlik fonu kurulması hakkında kanun teklifini görüşüyoruz. Keşke fonu görüşmek yerine esasdan aileyi konuşabilsek, esasdan gençliği konuşabilsek ve hem aile hem de gençliğin sorunlarıyla beraber çözüme dair fikirlerimizi konuşabilsek." dedi.
Aile ve Gençlik: Devletin Çekirdeği ve Hazinesi
Doğan, "Hepimiz biliyoruz ki aile devletin çekirdeği, gençlik ise hazinesidir. Ama bugün yapılan bütün çalışmalar, araştırmalar hem çekirdeğin tehlikede olduğunu gösteriyor hem de hazinenin tehlikede olduğunu gösteriyor." şeklinde konuştu.
Kapıdaki Tehlike: Çöken Aile Kurumu
Doğan, "Düşünün, sadece 2022 yılında 180.000 aile boşanmış. Sadece son 10 yıla baktığımız takdirde 1,5 milyon aile boşanmış. Son 20 yıla baktığımız takdirde yaklaşık 2,5 milyon aile boşanmış ki zaten Türkiye'de var olan aile sayısının 26 milyon olduğunu düşündüğümüz takdirde son 20 yıl içerisinde Türkiye'de var olan hanelerin %10’u boşanmış demektir." ifadelerini kullanarak aile kurumunun karşı karşıya olduğu büyük soruna dikkat çekti.
Gençlerin Yurtdışı İsteği: Rahatsız Edici Umursamazlık
Doğan, "Yapılan araştırmalar gösteriyor ki gençliğimizin %75’i Türkiye'de imkan bulduğunda yaşamak istemiyor. Bizim milyonlarca lira yatırım yaptığımız gençlerimizin Türkiye dışında bir ülkede yaşama isteğinde bulunmaları bizi rahatsız etmesi gerekmez mi? Üzülerek ifade ediyorum ki iktidarın rahatsız olduğuna dair zerre miktarı bir tavır görmekten ziyade umursamaz bir tavır görüyoruz." şeklinde konuşarak gençlerin Türkiye dışında yaşamak istediğini, iktidarın ise bu konuda duyarsız bir tavır sergilediğini vurguladı.
Ailelerin Çaresizliği, Gençlerin Utancı: Türkiye'nin Görünmeyen Yarası
Ailelerin maddi sıkıntılarından, gençlerin gelecek kaygılarına kadar geniş bir yelpazede sorunları ele alan Doğan, "Sabah okula giden çocuğunun cebine simit parası koyamayan babaların dertleri, sorunları bizim zannettiğimizden çok daha derin. Üniversiteyi bitirdiği halde, 30 yaşına geldiği halde utana sıkıla anne-babasından harçlık istemek zorunda kalan gençlerin sorunları bizim zannettiğimizden çok daha büyük." ifadelerini kullandı.
Yaşam Mücadelesi: Emeklilerin Gözyaşı ve Ailelerin Çaresizliği
Ekonomik sıkıntılarla baş etmeye çalışan bireylerin yaşadığı zorluklara vurgu yapan Mesut Doğan, "20-25 yıl boyunca kamuya hizmet vermiş, emekli olmuş fakat torununa harçlık verme hususunda sıkıntı çeken insanlarımızın dertleri bizim zannettiğimizden çok daha büyük! Sırf ayakta kalabilmek için, yaşayabilmek için, geçimini temin edebilmek için göç ederek gitmiş olduğu büyük şehirde çocuklarını sokaklara kaptıran ailelerin dertleri, sorunları bizim zannettiğimizden çok daha büyük ve çok daha derin! Emekli olduğu halde sırf kızının çeyiz parasını ödeyebilmek için çalıştığı maden ocağında hayatını kaybeden insanımızın dertleri, sorunları bizim zannettiğimizden çok daha büyük ve çok daha derin!” şeklinde konuşarak toplumun karşı karşıya kaldığı derin sorunlara dikkat çekti.
Kökünden Çözüm: Sorunları Konuşmak ve Adımlar Atmak
Doğan; Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunları renkli kalemlerle değil, kökünden kazıyacak adımlarla çözmenin önemine vurgu yaparak "Sorunları ortaya koymak için esaslarını konuşmaya ihtiyacımız var. İçinde bulunduğumuz sorunları renkli kalemlerle boyayacak şekilde mi çözmeye çalışacağız? Yoksa var olan sorunları kökünden kazıyacak adımlar atarak mı sorunları çözmeye çalışacağız?" şeklinde ifade ettiği soruyla da konuşmasını tamamladı.