Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde, 1 Ağustos’ta başlayan müzakere süreci sona erdi. Taraflar arasında uzlaşma sağlanmadı ve 2024-2025 yıllarında memur ve memur emeklisinin mali haklarını Tarafsız Hakem Kurulu belirleyecek. Konu ile ilgili Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yazlı bir açıklamada bulundu. Kahveci, “Toplu sözleşme görüşmeleri bundan önceki 6 dönemde olduğu gibi hayal kırıklığı ile sonuçlanmıştır” dedi.

 4524c679-560e-4f6e-97c2-e3d599004ef6

1 Ağustos’ta başlayan toplu sözleşme görüşmeleri nihayete erdi. Kamu işvereni ile yetkili sendika uzlaşmaya varamadı ve milyonlarca memur ve memur emeklisini etkileyen zam oranını Tarafsız Hakem Kurulu tarafından belirleyecek. Konu ile ilgili Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, değerlendirmelerde bulundu.

 

“VATANDAŞIMIZIN UMUTLARININ BAŞKA BAHARA KALMASINA NEDEN OLMUŞTUR”

Çoğunluğu kamu işveren tarafını temsil eden Kurul’dan hükümetin önerisi dışında bir maaş zammı çıkma ihtimalinin bulunmadığını söyleyen Kahveci,” Bu durumun en önemli sebebi 22 günlük süreyi havanda su döverek geçiren ve bir türlü konuları masaya getirip madde madde tartışmayan basiretsiz yetkili konfederasyondur. Türkiye Kamu-Sen’in bütün uyarılarına rağmen bir türlü pazarlık masasına dönüştürülmeyen toplu sözleşme masası, 6,5 milyon memur ve memur emeklisi, aileleriyle 25 milyon vatandaşımızın umutlarının başka bahara kalmasına neden olmuştur” dedi.

“HİÇBİR HAYATİ KONU ANLAŞILAN MADDELER ARASINDA BULUNMAMAKTADIR”

“Üzerinde uzlaşmaya varıldığı ifade edilen genel konulara ilişkin 50 başlığın büyük çoğunluğu geçtiğimiz dönemlerde karar altına alınan konulardan ibarettir” diyen Kahveci şu ifadeleri kullandı: “Allanıp pullanarak kamuoyuna sunulan bu 50 madde arasında refah payı, enflasyon farkının maaşlara aylık olarak yansıtılması, 8 bin 77 TL’lik ek ödemenin taban aylığa yansıtılarak emekli maaşlarına da eklenmesi, yardımcı hizmetliler, bayram ikramiyesi, vergi dilimlerinin yüzde 15’e sabitlenmesi, başta kira, ulaşım, ısınma ve yemek yardımı olmak üzere yeni sosyal yardım kalemlerinin oluşturulması, eş yardımı ve çocuk parası gibi ödemelerin artırılması gibi hiçbir hayati konu anlaşılan maddeler arasında bulunmamaktadır.”

Editör: BİLGEHAN KİRİŞCİ