Milli Gazete kurulduğu ilk günden itibaren sorumlu gazetecilik ve hakkı duyurma mücadelesi ile çalışan Milli Gazete, kuruluşunun 53’üncü yılını kutluyor.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Millî Gazete’nin 53’üncü kuruluş yıl dönümü vesilesiyle açıklamalarda bulundu. Arıkan, Millî Gazete’nin kurulduğu günden bugüne Türkiye’de ve dünyada yaşanan olayları milletin gözünden nasıl göründüğünü aktardığını ifade etti. Arıkan, Millî Gazete’nin olaylara bakışının temeline dikkat çekerek, “Bu bakışın temelinde erdem, milli ve dini değerler ve bu topraklara gönülden bağlılık vardır” dedi.
“‘Hak Geldi, Bâtıl Zail Oldu’ İnancıyla Fikir ve Kültür Dünyamızı Tekrardan Yeşertmiştir”
Merhum Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hareketine Milli Görüş ismini verdiğini anımsatan Arıkan, bu ismin belirlendiği döneme dikkat çekerek, “Dünyanın kapitalist ABD ile komünist Sovyet Rusya'sı etrafında döndüğü bir dönemde, bu isim fevkalâde dikkate değerdir. Yaşanan gelişmeleri, ülkemizin geleceğini bu iki kutuplu dünya sistemine göre değil; kendi değerlerimiz etrafında şekillendirmenin ve geleceği bu hassasiyetlerle inşa etmenin adıdır Milli Görüş. Milli Gazete ise bu şuuru, aziz milletimize ulaştırmanın adıdır. İki kutuplu dünyanın, mezhep ve etnik mensubiyetin, yozlaşmış fikir dünyasının revaçta olduğu bir dönemde yayın hayatına başlayan Milli Gazete; ‘Hak geldi, bâtıl zail oldu’ inancıyla fikir ve kültür dünyamızı tekrardan yeşertmiştir” ifadelerini kullandı.
“Bizler sadece korumakla değil, daha da büyütmek ve tahkim etmekle görevliyiz”
Millî Gazete’nin kurulduğu günden itibaren fikir dünyası içerisinde en güçlü hale geldiğini ifade eden Arıkan, Millî Gazete’nin birçok önemli şair ve fikir insanının sesi olduğunu belirtti. Millî Gazete’nin vatandaşların dünyaya bakışının turnusol kâğıdı olduğunu kaydeden Arıkan, “Bugün geçtiğimiz 53 yılda insanımızın neler hissettiğini, siyasete ve yaşanan gelişmelere nasıl baktığını anlamak için bakılacak ilk ve en önemli yer Milli Gazete'nin arşividir. Bizler bu 53 yıllık fikir, inanç ve kültür kalesini sadece korumakla değil, aynı zamanda daha da büyütmek ve tahkim etmekle görevliyiz” dedi.
“Bizler gazetemizi her yere ulaştırmalı ve dijital mecralarda takip etmeliyiz”
Dijitalleşen dünyaya Millî Gazete’nin uyum sağladığını ifade eden Arıkan, “Milli Gazete nasıl bir zamanlar köy yollarında yolu gözlenen bir gazete olduysa, bugün de telefona bildirimi beklenen bir gazetedir. Bizler iktidar baskısının yandaş medya dışında tüm gazete ve gazetecileri zorladığı, maddi imkânsızlıkla sınadığı bir dönemde hamd olsun ki büyüyerek yolumuza devam ettik. İnsanımız bugün terörist İsrail'in hain planlarını, Gazze'de yaşanan soykırımı, ülkemizin ekonomik çöküşünü, bölgemizde yaşanan gelişmeleri ve güncel bütün hadiseleri Milli Gazete'den takip etmektedir. Bizler bunun bilincinde olarak gazetemizi her yere ulaştırmalı ve dijital mecralardan da gazetemizi takip etmeliyiz. Milli Gazete'nin çöldeki bir vaha değil, o çölü yeşertmeye inanmış insanların sesi olduğunu unutmadan bu sesi dört bir tarafa ulaştırmanın gayreti içerisinde olmalıyız” ifadelerini kullandı.
“Milli Gazete’nin güncel bâtıla karşı, Hakk’ın sesi olduğu bir an olsun hatırdan çıkarılmamalıdır”
Millî Gazete’nin kurulduğu ilk günlerden itibaren milli bir sese olan ihtiyacın varlığını hatırlatan Arıkan, aynı ihtiyacın bugünde olduğunu belirterek, “Bugün ülkemiz bir kez daha emperyalizm ve Siyonizm’in tehdidi altındadır. Fikir dünyamız yine çoraklaşmış, ahlâk ve maneviyat kalelerimiz yine kuşatma altına alınmıştır. Milli Gazete'nin güncel bâtıla karşı, Hakk'ın sesi olduğu bir an olsun hatırdan çıkarılmamalıdır. Çünkü bizler sadece ilan etmiyoruz, tek derdimiz hain emelleri ifşa etmek değil. Biz iyiliği emretmenin, kötülüğü ise yasaklamanın da bilinciyle hareket ediyoruz. Milli bir hassasiyet, milli bir inanç ve milli bir doktrin ortaya koyarak hareket ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle gazetemize emek veren herkese teşekkür ediyor; vefat eden büyüklerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Nice yıllara” dedi.