Bu kapsamda Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut, Silifke, Tarsus ve Toroslar ilçelerindeki 93 mahallede 189’u kadın toplam 587 üreticiye, 17 bin 831 adet badem fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Proje kapsamında dağıtılan badem fidanları sayesinde, yaklaşık 600 dekar alanın badem üretimine kazandırılacağını kaydeden Gıda Mühendisi Özlem Gök, “Söz konusu proje ile Mersin’in mevcut tarımına ve üretim desenine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Kandemir: Badem fidanlarına yoğun talep var

Gülnar’da düzenlenen Badem Fidanı Dağıtım Töreni’nde üreticilerin mutluluk ve heyecanı gözlerine yansırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Gülnar Koordinasyon Şube Müdürü Birol Kandemir, “Burası, Mersin’in en kırsal bölgesi olan, yaklaşık 65 kilometreden içme suyu gelen, kırsalın ve susuz tarımın yoğun olduğu bir yer. O yüzden daha önceki yıllarda da denediğimiz badem fidanlarımızdan başarılı sonuçlar alınması nedeniyle, bu yıl da üreticilerimize tekrar dağıttık. Yoğun bir talep var, çok başarılı bir proje oldu” diye konuştu.

“Bu fidanları bir simit-çay parasına temin ediyoruz”600 DEKAR ALANI BADEM FİDANLARIYLA BULUŞTURUYORUZ (2)

Badem fidanlarını, emekli maaşına katkı yapması amacıyla aldığını söyleyen Abdülkadir Şahin isimli vatandaş, “Gelecekte çocuklarım heves eder, diğer insanlar bunu görerek, bizler başarırsak onlar da bunun olabileceğini görüp kendilerine geçim kaynağı sunar diye katıldım. Vahap Seçer başkan olduktan sonra, tarımsal hizmetlerde çok güzel işler yapılıyor ve çok büyük destek veriliyor. Dışarıda 35-40 liraya alabileceğiniz bu fidanları, Büyükşehir Belediyesi bir simit çay parasına bizlere sunuyor” şeklinde konuştu.

Biz çiftçilere, üretim amaçlı iyi bir destek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin üreticinin yanında olmasının çok güzel olduğunu söyleyen Süleyman Kaş isimli üretici ise, “Bu tür projelerle, biz çiftçilere üretim amaçlı iyi bir destek veriliyor. Öncesinde de fidanlarımız var, ama böyle destek amaçlı olduğu zaman daha iyi oluyor. Çünkü ülkenin şu andaki ekonomik durumunda, biz bunu başka yerden almaya çalışsak alamayız. O yüzden üreticiye iyi bir destek” ifadelerini kullandı.

“Çocuklarımın eğitimine katkı sağlayacak”

Fidanlardan elde edeceği gelir ile çocuklarını daha rahat okutmayı hedeflediğini söyleyen Ömer Gedik isimli çiftçi, “Çok iyi bir proje. Bizi bademci yapıyorlar. Çocuklarım okuyor, geçim sıkıntılı. Bunlardan elde edeceğim kazançla çocuklara bakacağız” dedi.600 DEKAR ALANI BADEM FİDANLARIYLA BULUŞTURUYORUZ (5)