Derin dondurucuda gıda saklamanın püf noktaları

Dondurucuya yeni bir gıda koyarken, asla tamamen donmuş bir gıdanın yanına koyulmamalıdır.

Gıdaları dondurulacağı zaman cam kavanoz ya da cam saklama kabı kullanılmamalıdır. Çünkü cam, derin dondurucunun soğuğu yüzünden patlayabilir.

Besinler asla hava almamalı ve özel dondurma kapları, buz poşetleri veya kilitli poşetler ile kapatılmalıdır.

Poşetlerdeki hava mümkün olduğunca boşaltılmalı ve sıkıca kapatılmalıdır. Aksi halde sıkışan hava; gıdaların kurumasına, rengini kaybetmesine ve kötü bir tat geliştirmesine nedne olur.

Balık, et ya da tavuk gibi bozulma olasılığı ve hızı daha yüksek olan besinlerle meyveler ve sebzeler aynı rafa koyulmamalıdır. Aksi halde besinlerin kokusu birbirlerine geçer ve kötü bir kokuya neden olur.

Çukur dizisindeki kahvenin işletmecisi seyyar satıcıyı öldürdü! Korkunç anlar kamerada Çukur dizisindeki kahvenin işletmecisi seyyar satıcıyı öldürdü! Korkunç anlar kamerada

Hava sirkülasyonunu azaltması ve eşit olmayan bir şekilde soğutmaya neden olması nedeniyle dondurucunun rafları çok fazla doldurulmamalıdır.

Gıdaları derin dondurucuda saklama süreleri

Uzmanlara göre, derin dondurucunuzdaki gıdaları saklama süresi bir yılı geçmemelidir.

Enginar, lahana, brokoli, fasulye, patlıcan, bezelye, biber, ıspanak, kabak, havuç, mısır, domates ve kereviz derin dondurucuda 12 ay saklanabilir. Şeftali ve elma 5 ay, üzüm ve limon 3 ay, narenciye, kiraz, çilek, dut, armut ve erik ise bir yıl saklanabilir.

Kırmızı et, tavuk eti, hindi eti ve balığın saklama süreleri değişkenlik gösterir. İşlem görmüş et dondurucuda en fazla 3 ay saklanabilirken, çiğ et 6-9 ay arasında derin dondurucuda saklanabilir. Ancak kıyma daha hassas bir üründür. O nedenle dondurucuda en fazla 2 ila 3 ay saklanabilir.

Pastörize süt, tereyağı, yoğurt veya bazı peynirler 6 aya kadar dondurulabilir. Ancak yumuşak olan peynirler soğuğa iyi dayanmaz. Çözüldükten sonra bu gıdalar tatlarını kaybederler.