Yavaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

6.30'a kadar bekledik ifadelerin alınmasını. Hiç uyumadan oy kullanmaya geldik. Haberi şimdi aldık. Hukuk sistemimiz adına utanıyoruz.

'GİZLİLİK İHLAL EDİLDİ, KARAR SİYASİ'

Yargılama esnasında gördük ki 'soruşturmanın gizliliği' kavramı vardır ancak oradaki ifade adeta 5 dakika sonra Türkiye'ye servis edildi. Bir diğer konu, avukatların ulaşamadığı bilgileri televizyonda izledik. Bu da işin siyasi olduğunu ortaya koyuyor.

'26 MİLYAR LİRA HAVAYA UÇTU'

5 milyon insanın oyuyla seçilmiş bir belediye başkanının bu şekilde engellenmesi ülkemiz adına utanç verici. Bütün dünyada bu konuda yayınlar yapıldı. Hukuk ve demokrasi sorgulanmaya başlandı. Bunun sonucunda 26 milyar lira havaya uçtu. Bu daha çok fakirlik, daha çok yoksulluk olarak bize döndü.

'UMARIM KARAR KALKAR VE İMAMOĞLU GÖREVİNE DÖNER'

Bakan Ali Yerlikaya: 19 Mart'tan bu yana yapılan gösterilerde 1418 şüpheli gözaltına alındı Bakan Ali Yerlikaya: 19 Mart'tan bu yana yapılan gösterilerde 1418 şüpheli gözaltına alındı

Yabancı sermaye çıkmaya başladı. İş adamlarımız, merkezleri yurt dışına taşımaya başladı. E böyle olduğumuzda biz kendimizi doğrultamayacağız ülke olarak. Bunun da bir çaresi var. Hukuk, hukukun üstünlüğü. Herkesin adaletine güvendiği bir yargı. Sonuç ortada. Kayyum atanmamasına sevindim, o yönde de çalışma var gibiydi. Umuyorum itirazla tutukluğu kalkar ve Ekrem başkan işine başına döner, bekliyorum onu da.

'HERKESE KUMPAS KURABİLİRLER'

Bizim korktuğumuz bir şey yok. CHP'li hiçbir belediye yargılanmaktan soruşturulmaktan imtina etmiyor. Bize de şimdiye kadar onlarca müfettiş geldi. Mesele kumpas kurulması. Kumpas kurmak istedikten sonra herkese yapabilirler. "