SAĞLIK

Kışın şifa deposu: sarımsaklı süt! İşte sarımsaklı sütün faydaları

Sizi her hastalığa karşı zırha dönüştürecek bir karışım! Kışın şifa deposu sarımsaklı süt! Meğer her derdin şifası ondaymış! Mucizevi karışım tam bir multivitamin etkisi yaratıyor! İşte sarımsaklı sütün faydaları...

Abone Ol

Kuru öksürüğe iyi geliyor

Sarımsak ve süt karışımı, boğazı rahatlatarak kuru öksürüğe iyi geliyor. Ayrıca, astım ve alerjik nezle gibi rahatsızlıkları da hafifletiyor.

Karaciğeri temizliyor

Bu karışım, karaciğerdeki toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayarak detoks etkisi yaratıyor. Karaciğer yağlanması ve yetmezliği gibi sorunlara da destek oluyor.

Eklem ağrılarına karşı etkili

Sarımsak ve süt karışımı, bacak, kol ve kalça gibi eklem ağrılarına iyi geliyor. Ayrıca kireçlenmeye bağlı ağrıların hafifletilmesine yardımcı oluyor.

Anne sütünü artırıyor

Süt ve sarımsak karışımı, anne sütünü artırıcı etkisiyle biliniyor. Ayrıca kadınlardaki yumurtalık kisti tedavisinde de kullanılıyor.

Kolesterolü dengeliyor

Kötü kolesterolü düşürerek kolesterolü dengeleyen bu karışım, kalp ve damar sağlığı için oldukça faydalı. Pıhtı oluşumunu engelleyerek kolesterol seviyelerini düzenliyor.

Grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucu

Süt ve sarımsak karışımı, grip, soğuk algınlığı ve zatürreye karşı koruyucu bir etki gösteriyor. Gribal hastalıklara yakalanma riskinizi azaltıyor.

Uykusuzluğa iyi geliyor

Gece yatmadan önce içilen bir bardak sarımsaklı süt, vücudu rahatlatarak uykuya geçişi kolaylaştırıyor.

Saçlara canlılık veriyor

Süt ve sarımsak karışımıyla hazırlanan maskeler, saçları onarıyor ve kökten uca canlılık kazandırıyor. Ayrıca saçlara parlaklık da veriyor.

Süt ve Sarımsak Karışımı Nasıl Elde Edilir?

Bu kadar faydası olan süt ve sarımsak karışımını kolayca hazırlayabilirsiniz. Bunun için 10 diş sarımsağın kabuklarını soyup yıkayın. Ardından sarımsakları iri iri doğrayın. 2 su bardağı süt, 1 su bardağı su ve doğradığınız sarımsakları bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp süzün. Süzdüğünüz karışımı ılımaya bırakın. Tadı acı gelirse içerisine bal ilave edip tüketebilirsiniz. Ancak bu karışım, süte ya da sarımsağa hassasiyeti olanlar ya da gebelik gibi özel bir dönemden geçenlerde yan etkiler gösterebilir. Bu nedenle karışımı tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışmanız gerektiğini unutmamalısınız.