Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya TV5'te yayınlanan Ankara Bürosu programına konuk oldu.

İşgalci İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği hain saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kaya Türkiye'nin dış politikadaki tutumunu değerlendirdi. İktidarın dış politikayı iç politika malzemesi yaptığını ifade eden Kaya, "Geçtiğimiz aylarda İsrail Cumhurbaşkanı'nın külliyede nasıl karşılandığını bütün herkes canlı seyretti. Şimdi siz nasıl olacak da Filistinlilerin haklarını koruyacaksınız" dedi. 

Kaya'nın açıklamasından öne çıkan satırbaşları şu şekilde;

“Türkiye’nin bir şey yapmadığını görüyorum”

Türkiye'nin yaptıklarını maalesef yetersiz buluyorum. Daha doğrusu bir şey yapmadığını görüyorum yani Türkiye dış politikayı, iç politikanın malzemesi yapıyor. Yani 2010 yılında 31 Mayıs'ta Mavi Marmara saldırısı gerçekleşti. Bugün Mavi Marmara saldırısı neticesinde ödenen tazminatın Tazminat niye diyorum tazminat değil ki bağış ama Türkiye bunu tazminat olarak kamuoyuna açıkladı. Şimdi Mavi Marmara saldırısıyla alakalı aradan geçen süre zarfında ticaret hacmimiz artık dört kat mı arttı belli değil.

“Siz Filistinlilerin haklarını nasıl koruyacaksınız”

Geçtiğimiz aylarda İsrail Cumhurbaşkanı'nın külliyede nasıl karşılandığını bütün herkes canlı seyretti. Şimdi siz nasıl olacak da Filistinlilerin haklarını koruyacaksınız. Aynı zamanda sadece kınama açıklaması yapıyorsunuz. Ben de bir muhalefet partisinin genel başkan yardımcısı olarak ben de kınıyorum ama siz sadece kınamakla yetinebilir misiniz? Siz farklı şeyler yapacaksınız, siz alın elinize silahı hemen koşun demiyorum ama İslam ülkeleri nezdinde ne yaptınız, D-8 ülkeleri nezdinde ne yaptınız, BM nezdinde ne yaptınız?

Saadet Partisi olsa…

Gidip İsrailli'nin bu yaptıklarını hangi mecrada, hangi platformda uluslararası arenada değerlendirerek çeşitli faaliyetlerle birlikte İsrail üzerine baskı oluşturdunuz? Böyle bir şeyler var mı yetkililer çıkıyor, kınıyor ve mevzuyu kapatıyor. Bu kadar sonra ikinci saldırıda yine lanetleyelim, yine kınayalım olmaz. AK Parti iktidarı algıları yönetmekten olguları artık vakit ayıramaz noktaya geldi bu kabul edilebilir. Saadet Partisi iktidarda olsa ne yapardı? Bütün İslam dünyasını, İslam İşbirliği Teşkilatını, D-8'leri harekete geçirerek olağanüstü toplantılara çağırarak o toplantılar neticesinde BM nezdinde girişimlerde bulunarak bu yapılan baskının, zulmün, şiddetin son bulması ortadan kaldırılması ve son tahlilde İsrail'e bir maliyet analizi yapmasını ortaya koyardı.