Valilik genelgesi şöyle:

"Cumhuriyetimizin 100'ncü kuruluş yıl dönümünde şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğünü ve büyük emanetimiz olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin tüm kurumlarını birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içerisinde; ilimizde 100.yıl dönümünün ruhuna uygun bir şekilde 28­29­30 Ekim 2023 tarihlerinde kamu kurum/kuruluşları, özel iş yerleri, binalar ile caddelerin bayrak ve flamalarla donatılmasına önem verilmesi ve vatandaşlarımızın evlerinin cam ve balkonlarının şanlı bayrağımız ile donatılması için ilgili birimlerin teşvik edici paylaşımlarda bulunması konusunda Kaymakamlıklarımız başta olmak üzere ilimiz ve ilçelerdeki sıralı/sorumlu amirler tarafından bizzat takip edilmesi, ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyonun sağlanması hususunda; Bilgilerini ve gereğini önemle rica ederim."

VALİ GÜL, KENTİN BAYRAKLARLA SÜSLENMESİ ETKİNLİĞİNE KATILDI

Genelge kapsamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kentin bayraklarla süslenmesi çalışmaları başladı. Fatih'te düzenlenen süsleme etkinliğine Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ile birlikte katılan Vali Gül, yaptığı açıklamaya, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkati çekerek başladı. Yapılanların zulüm olduğunu vurgulayan Gül, saldırıların insanlığın vicdanını sızlattığını söyledi.

Gül, "Cumhuriyetimizin doğum gününde de şehirlerimizi süslememiz gerekiyor. Cumhuriyet son yüzyıldaki en önemli kazanımlarımızdan birisi. Bir hafta sonra inşallah 29 Ekim'e girmiş olacağız ve ikinci yüzyıla, yani Türkiye Yüzyılı'na başlayacağız. Nasıl çocuklarımıza doğum günü kutlaması yapıyorsak, nasıl evlenen çocuklarımıza çok güzel düğünler yapıyorsak, Cumhuriyetimizin doğum gününde de şehirlerimizi süslememiz gerekiyor" dedi.

"CUMHURİYET SON YÜZYILDAKİ EN ÖNEMLİ KAZANIMLARIMIZDAN BİRİ"

İstanbul Valisi Davut Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye genelinde etkinlikleri İletişim Başkanlığımız koordine ediyor. İletişim Başkanlığımızın çizdiği bir yol haritası var. İstanbul'umuzda da şimdiye kadar irili ufaklı yaklaşık bin civarında etkinlik gerçekleştirildi. Hedefimiz yıl sonuna kadar bu etkinlikleri 5 bin civarında bitirmek. Bu etkinliklerde sivil toplum kuruluşlarımız, belediyelerimiz, kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşlar… Aslında Cumhuriyet hepimizin ortak değeri. Dolayısıyla etkinliklerde herkes kendi alanında katkı sunmuş oluyor. Provaları yapıyoruz. Vatandaşlarımıza az da olsa sıkıntı oluşturduğumuzun farkındayız. Ama her sene 100. yıl kutlanmıyor. Her yıl Cumhuriyet bu kadar coşkulu kutlanmıyor. Onların hoşgörüsüne sığınıyoruz. İnsanlık tarihi herhalde geçmişte eşi benzeri görülmemiş, en sıkıntılı günleri yaşıyor. Özellikle İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamlar, zulüm bütün insanlığın içini sızlatıyor, vicdanlarını sızlatıyor. Ama aynı zamanda da Cumhuriyetimiz 100. yılını geride bırakıyor. İkinci Yüzyıl'ın arifesindeyiz; Türkiye Yüzyılı'na başlamak üzereyiz. Cumhuriyet son yüzyıldaki en önemli kazanımlarımızdan biri."