POLİTİKA

İzmir İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi Millet İttifakı liderlerinin katılımıyla gerçekleştirdi

Abone Ol

İzmir'de gerçekleştirilen İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi programında konuşan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal kılıçdaroğlu, sıtratejilerinden bahsederek şunları kaydetti; İlk olarak güçlü bir Demokrasi. Dünyaya baktığınızda kişi başı gelirin en yüksek olduğu ülkelerde güzel bir  demokrasi anlayışı vardır. Bizde demokrasimizi geliştirmek zorundayız. Kuvvetler ayrılığını getirmek zorundayız. Yasama, yargı ve yürütmeyi sağlıklı işleyen birbirini denetleyen güçler haline getirmek zorundayız. Sağlıklı işleyen demokraside denetimsiz bir alan yoktur. Medyanın özgür olması. Özgür medyanın olmadığı bir yerde zaten demokrasi olmaz. Siyaset kurumunun halkına hesap vermesi gerekir. Siyaset ahlak zemininde yürürse pek çok sorun kendiliğinden çözülür. Sanayiden tarıma kadar Türkiye’nin her alanda üretmesi lazım

Türkiye’nin Enflasyon ve şeffaflık endeksine değinen Deva Partisi lideri Babacan: Yolsuzluk Endeksi düştükçe Ekonomi o kadar büyüyor. Ekonomi için Hukuk ve eğitim olmazsa olmaz. Türkiye’de bu tabloyu düzeltmek mümkün. Ne kadar çok demokrasi, o kadar ekonomi. Ne kadar adalet o kadar ekonomi.ne kadar liyakat o kadar ekonomi. Bugün ülkemizde otograf yönetime karşı haysiyet mücadelesi var. Kurumların yok edildiği kuralların tanınmadığı hukukun ayaklar altına alındığı bir yönetime karşı, geniş mahallelerin ortak bir mücadelesi var şuanda.   

Demokrat Parti lideri Uysal: Türkiye Cumhuriyeti devletinin varlığı ve kurumsallığını bir yıkım mühendisliği projesiyle yıkmaya çalışsanız da, kendi değerlerini üretmiş cumhuriyetin vatandaşları olarak milletimiz emin olsun ki yarınlara hep beraber taşıyacağız. Türkiye’yi yenden dünyayla entegre edecek, kurumsal yapısını yeniden kuracak maruz kaldığı riskleri meydan okumaları ortadan kaldıracak siyasi akla ihtiyacımız vardır.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu; Biz nesillerin önünü açmak için bir araya geldik, bu nesillerin önünü kapatmak isteyenlere karşı. 6’Lı masa cumhuriyet tarihimizin en büyük toplumsal barış projesidir. Toplumu kutuplaştıranlara karşı, toplumu buluşturanlar, toplumu tekleştirmeye karşı birleştirmeye çalışan heyetiz biz. Yetkileri değil Sorumlulukları paylaşmaya ve omuzlamaya adamışız kendimizi.

Ayrıca çağdırda bulunan Davutoğlu: ekonomiyi temizlemek istiyorsak, şuanda yaşayan cumhurbaşkanları başbakanlar başta ben olmak üzere ve ilgili bakanların tümü mal varlığı beyanında bulunmalıdırlar.  

İyi Parti Genel başkan yardımcısı Ümit Özlale dünyadaki değişimi seyretmek değil yönetmek zorunda olduğunu belirterek şunları ifade etti: Cumhuriyetimizin 100. Yılında mesleğini, hayatını, ülkesini üzerinde gururla taşıyan tökezlediğinde devletin yanında olduğunu bilen yepyeni bir toplumsal sözleşme yazmalıyız. Sözleşmenin ilk ve en temel şartı yaşatmaktır. Devlet yaşatmak için vardır.

Saadet Lideri Karamollaoğlu: Bir ülkede adalet olmadan siz hiçbir şey yapamazsınız. Adalet olmazsa, Huzur ve güven olmaz. Ahlaki ve manevi değerler ihya edilmeden huzur olmaz. Devlet adalet üzere inşa edilir. Bu bölgede bizim hakim olmamızı istemiyorlar. Elbette dünya ile bütünleşelim, kavga edelim demiyoruz. Ama onların oynayacakları oyunlar karşısında uyanık olmalıyız. Dik durmak, kendimizi güçlendirecek adımları atmak mecburiyetindeyiz. Biz dışa bağımlı kaldığımız müddetçe, hiçbir zaman ayakta kalmamıza imkan vermezler. Biz her yönüyle, başta gıda ve ilaç olmak üzere kendimize yetecek bir politikayı izlemek zorundayız. Ülkemizi bir bütün olarak ayağa kaldırmayı hedeflemeli, her noktada yapılacak yatırımlara devlet olarak destek vermeliyiz. Gelir adaletsizliğini kaldırmalıyız. Biz tahribat yapmaz, imar ederiz. Tükettiği malı mümkün olduğunca kendimiz üretiriz. Çok çalışır ama israf etmeyiz. Ormanlarını çocukları gibi sever, madenlerini kendi ulusal çıkarları için isteriz.