Medyatava'da yer alan habere göre, son iki yıldır yaşanan yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesi nedeniyle bu yıl iftarını ailesi ile birlikte dışarıda açmak isteyenleri fahiş fiyatlar bekliyor.
Lokantada bir Ramazan menüsü ne kadar?
Ortalama bir restoranda klasik bir iftar menüsü kuzu tandır veya çoban kavurma, çökertme ve güllaçtan oluşuyor. Böyle bir restoranda kişi başı ödenecek fiyat ise kişi başı ortalama 750 TL'yi buluyor. Dört kişilik bir aile iftarını ortalama bir restoranda açtığında ödenecek hesap 3 bin TL'ye ulaşıyor.
Dört kişilik ailenin iftar maliyeti: 4 BİN 500 TL
Zengin iftarlık menüsü, özel şefler tarafından hazırlanmış yemekler ve Osmanlı tatlılarından oluşan mükellef bir iftar menüsü kişi başı 1200 TL'den başlıyor. Lüks bir restoranda bir aile iftarını açmak istediği zaman toplamda en az 4 bin 500 TL'yi gözden çıkarmak zorunda.
Daha mütevazı bir iftar sofrasına oturmak isteyen bir aile esnaf lokantasına gittiğinde ise yine ödeyeceği para cep yakacak. Esnaf lokantasında mercimek veya ezo gelin çorbası, kuru fasulye ve kebap çeşitlerinden oluşan bir iftar menüsünün ortalama fiyatı ise kişi başı 250 TL'yi buluyor. Esnaf lokantasında mütevazı bir iftar açmak isteyen dört kişilik aile 1000 TL'yi gözden çıkaracak.