Gazeteci Metin Cihan, Türkiye'de bakanlıkların dijital güvenlik için İsrail'e ait bir şirketi kullandığını sosyal medya hesabından belge sunarak açıkladı. 

Cihan, belgeleri ortaya koyarak şunları dile getirdi:

Anonim bir mesajdaki ipucundan yola çıktım ve maalesef yine bizi yönetenlerin İsrail'e dair ikiyüzlülüğünün belgelerine ulaştım. Bakanlıklarımız ve Genelkurmay, dijital güvenlik için İsrailli şirketin ürününü kullanıyor. Bu şirket, İsrail ordu ve istihbaratına doğrudan hizmet ve destek veren bir şirket.

Haberimi, her zaman olduğu gibi, açık ve resmi kaynaklardan herkesin ulaşabileceği bilgi ve belgelerle sunacağım. Basit araştırma yöntemini de paylaşacağım. 

Saadet Partisi: "İsraf, borç, faiz ve vergilerden" oluşan 2025 bütçe teklifine; ret oyu verdik! Saadet Partisi: "İsraf, borç, faiz ve vergilerden" oluşan 2025 bütçe teklifine; ret oyu verdik!

Elbette öncelikle adı geçen şirketi merak ettim. İsrail'de kurulmuş. Genel merkezi İsrail'de. İsrail ordusunun açık destekçisi ve ortak çalışıyorlar. Bunlar gizli saklı şeyler değil. Basit bir internet taramasıyla güvenilir kaynaklardan siz de ulaşabilirsiniz. Boykot listelerinde de yer alıyor. İkinci görseldeki bu bilgiler için linkleri ekliyorum:

https://melahim.com/urun/checkpoint/

https://corporatewatch.org/check-point-software-ex-israeli-military-spooks-profiting-from-the-cyber-security-industry/

https://en.wikipedia.org/wiki/Check_Point

https://checkpoint.com/about-us/

Peki devlet kurumlarımız gerçekten bu şirketin ürününü kullanıyor mu?

Bunun için Google arama satırına "Checkpoint güvenlik" site:http://gov.tr yazdım. Siz de deneyince göreceksiniz ki yanıtı bulmak zor olmadı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın dijital güvenlikte Checkpoint ürünlerini kullandığını bir ihale ilanından görebiliyoruz, ilgili belgelere de ulaşabiliyoruz. Yine GATA için açılan bir ihale ilanını okuyunca, Genelkurmay Başkanlığı'nın güvenlik duvarı olarak bu şirketin ürününü kullandığını öğreniyoruz. Üçüncü ve dördüncü görsellerde paylaştığım bu belgeler için de linkleri ekliyorum:

https://dmo.gov.tr/Ihale/Detay/10650

https://dmo.gov.tr/Files/IhaleDosyalari/10650/10650-2-teknik%20%C5%9Fartname.pdf

https://msb.gov.tr/Ihale/IlanDetay/79a9e5be-b872-4c99-9aeb-79808e9b822c

Bakanlık'tan ihaleyi alan ve İsrail menşeli güvenlik sisteminin yerli çözüm ortağı olduğunu duyuran firmanın referans listesine de bakmanızı öneririm. Birçok devlet kurumu ve bakanlıkların yanı sıra emniyet ve ordu kurumlarını da göreceksiniz. 

https://triobilisim.com/hakkimizda/referanslarimiz/

Söz konusu ihale tarihinde Hazine ve Maliye Bakanı kimdi diye merak ettim. Evet, Berak Albayrak. Albayrak'ın dijital güvenliği emanet ettiği İsrailli şirket, İsrail ordu şirketi Israel Aerospace Industries ile konsorsiyum kurmuş. Bu şirketi hatırladınız mı? Diğer damat Bayraktar'ın geçen hafta Azerbaycan'da Askeri Fuara ortak sponsor olduğu şirket. 
İsrail ile ilgili ikiyüzlülüğümüze dair 1 yıldır yaptığım haberlerin ardından artık bu konuda herhangi bir düzelme beklemediğimi bilmenizi isterim. Erdoğan hem kişisel olarak, hem aile olarak, hem de ülkemizin aşırı yetkili Cumhurbaşkanı olarak, İsrail ile ilişkilerinin bize anlattığı gibi olmadığını itiraf etse en doğrusu olurdu ama olmaz. Siyasetçiler genellikle doğruları anlatmaz.