Doç. Dr. Abdulgani Bozkurt sosyal medya hesabından paylaşmış olduğu gönderi ile babası Münir Bozkurt’un tümoral kanserlerle ilgili çalışmasında elde etmiş olduğu yolu anlattı.
Bozkurt gönderisinde şunları dile getirdi:
Savunma Sanayi'de elde ettiğimiz başarının aynısını gıda ve ilaç sektöründe yakalayamazsak tam bağımsız Türkiye hayalimiz hep eksik hep noksan kalacaktır.
Bugün uzun süredir takibini yürüttüğüm ve ülkemizin tam bağımsızlığına giden yolda önemli bir kilometretaşı olacağını düşündüğüm sağlık alanında elde ettiğimiz çok önemli bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum.
1986 yılından beri sağlık alanında araştırma yaparak 47 farklı buluşa imza atan ülkemizdeki Lokman Hekim geleneğinin önemli temsilcilerinden biri olan muhterem babam Münir Bozkurt’un tümoral kanserlerle ilgili çalışmasında kat ettiğimiz mesafe hakkında paylaşımda bulunacağım.
Yaklaşık 40 yıldır sahada birçok kişinin kullanımıyla sonuçları gözlemleme imkanı bulduğu tümöral kanserlerle ilgili çalışması, ülkemizin önde gelen üniversitelerinden birinde ve alanında uzman profesör bir hocamızın analiziyle meme ile akciğer kanser hücreleri üzerinde denenmiş ve her iki organda da kanser hücrelerini öldürdüğü bilimsel açıdan ispatlanmıştır.
Bu çalışmanın 4 kıymetli sonucu bulunmaktadır.
1. İnsanlık, neredeyse tüm dünyada kanserde yaygın şekilde kullanılan ve hastalar üzerinde oldukça yıkıcı etkisi olan kemoterapiye artık ihtiyaç duymayabilir.
2. Analiz sonuçlarına göre çalışma hiçbir toksik barındırmamaktadır.
3. Elde edilen sonuçlar balı ihtiva eden bir formülasyon ile ortaya koyulmuştur. Böylelikle Batı ve modern tıp eğitiminin bala yönelik menfi algısının altının dolu olmadığı ispat edilmiş ve hem kadim tıp hem de geleneğimizde önemli bir yeri olan balın kanser hücrelerini çoğaltmadığı ispatlanmıştır.
4. Tümöral kanserler kapsamında çoklu organdan sonuç alınabileceği ispatlanmıştır. Aynı çalışmanın hem akciğer hem de en agresif meme kanseri türünde birbirine yakın sonuçlar vermesi, her organın ayrı değerlendirilmesi gerekliliğini yanlışlamış ve aynı formülasyon ile birden fazla organdan sonuç alınabileceği ortaya koyulmuştur.
Çalışmalar farklı aşamalarda devam etmektedir.