Danimarka’da Kuran'ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eyleme izin verildiğinin öğrenilmesi üzerine Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

İsveç ve Danimarka vatandaşlığı olan aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'dan yeni tehdit Stockholm'de Türkiye Büyükelçiliği'nin önünde yaptığı eylemin ardından yeni tehditte bulunmuştu. Paludan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendiği paylaşımında bundan böyle her hafta bir Kuran’ı Kerim yakacağını duyurdu.

Paludan tekrar "Kuran-ı Kerim yakacağım" demişti

Paludan, “İsveç NATO üyesi olana kadar her Cuma Kopenhag’daki Türkiye büyükelçiliği önünde Kuran yakacağım” dedi.

Bugün Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 3 kere Kuran yakacağını belirten Paludan, “Bugün bir caminin önünde Kuran yakacağım, bir kez Rusya büyükelçiliği önünde yakacağım bir kez de Türkiye büyükelçiliği önünde yakacağım” dedi.