Saadet Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici çiftçilerle bir araya geTMO'dan randevu almasına rağmen dört, beş gün traktörlerle sıcağın altında sırada bekleyen çiftçiler sorunlarını Saadet Partili Ekici'ye anlattı.
"Allah aşkına kurtarın"
Bir çiftçi şunları dile getirdi:
Dinde olmayanı olmuş gibi yaptılar. Kimse bu dine bu vatana zarar vermedi. Allah aşkına kurtarın. İki buçuk milyar para veriyorum ben kamyona, üç gün yatıyor yetmiyor, yedi buçuk milyar kamyona para verdim. Ben çiftçiyim sabaha kadar koyun güttüm. Aha ben koyundan geliyorum. Çobanım. Kırk kilometre. Taksiyle geliyorum. Sabaha kadar koyun güttüm ben. Traktörle buğdayı motorla çektim evime. Traktöre para verdim. Getirttim. Ondan sonra kamyon tuttum getirdim. İki buçuk milyar kamyon kirası veriyorum günlük 3 gündür bekliyoruz. Randevu alıyoruz git iki gün sonra gel diyorlar attılar beni.
Başka bir çiftçi sözü alarak şunları dile getirdi:
"Vallahi yeter ya. Bu ofis ateş eşşek devrinde yapılan bir mülk. Şimdi millet aya çıkıyor şu römorklara bak, dev römorklar. Öküz ile atılan bura mahsul gelirdi. Öyleydi. O zaman yapılmış bu. Bunun daha büyüğü yapılması gerekirken belediyeye geçmiş. Nasıl geçti onu da bilmiyorum. Evet anladın mı? İnek almıyor, dana emmiyor. Ayıkla pirincin taşını yani. Çiftçi de buna müstahak. Hakkını arayacaksın. Hadi şimdi, kimisinin de tozlu diyorlar. Kimisi de cılız diyorlar"
Saadet Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici konuşarak şunları dile getirdi:
Konya Ovası'ndayız ve Konya Ovası'nda Kadınhan'ı Toprak Mahsulleri Ofisi Tahıl Alım Merkezindeyiz. İlçe Başkanımız Yahya Akbaş Bey ve Saadet Partisi İlçe Başkanımız Mehmet Bet ve il yönetim kurulu üyelerimizle beraber çiftçilerle görüştük. Arpa ve buğday fiyatlarının geçen yıla göre neredeyse hiç artmadığını gözlemledik. Sekiz iki yüz elli, sekiz bin iki yüz elli lirayı alıyor. Geçen sene de hemen hemen bu fiyata yakın bir buğday fiyatı vardı. İkinci sıkıntı, çiftçilerimiz bir yılın, bir yılda ürettiği ürünleri elden çıkarabilmek için TMO'ya teslim edebilmek için randevu sistemine rağmen burada dört gün, beş güne kadar beklemişler. Bu güneşin altında çiftçilerimiz buğdaylar traktörleriyle, kamyonlarıyla sıra bekliyorlar. Ama randevu sistemi sağlıklı çalışmıyor. Randevu sistemi dediğiniz randevu günü gelinir ve boşaltılır, gidilir şeklinde. Otuz beş derece yani bu adamların bir su ihtiyacıdır, çay ihtiyacıdır ne bileyim bir tuvalet ihtiyacıdır. Onların sıfır nokta olduğu ülkenin gözlemlerinizi gördünüz. İşte en büyük sıkıntı buraya alım yapılıyor fakat anlaşmalı çiftçi yönlendiriyor.