Sağlıkyaşam önerileri bir bir gün yüzüne çıkarken, uzmanlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Beyin sağlığı ve ilerleyen yaşlarda hafıza kaybı gibi sorunlardan korunmak için belirli gıdaları tüketmeniz gerekiyor. Harvar Üniversitesi'nde profesörlük yapan Uma Naidoo, beyni genç tutmak için tüketilmesi gereken besinleri sırladı. İşte beyin sağlığı için tüketilmesi gereken besinler:

Fermente gıdalar: Fermantasyon yöntemi ile hazırlanan yoğurt ve turşu gibi gıdaların içerisinde yararlı bakteriler gelişir. bu yararlı bakteriler beynimizi zararlı serbest radikaller ve toksinlere karşı korur. Sinirleri rahatlatan yararlı bakteriler aynı zamanda depresyona karşı koruma sağlar. 

Yeşil yapraklı sebzeler: Yeşil yapraklı sebzeler diyet lifi barındıran sebzelerdir. İçerdikleri lif bağırsaklarda yararlı bakteri oluşumunu destekler. Bu bakteriler de beyne mutluluk hormonu salgılar ve depresyona arşı koruma salar. aynı zamanda bu yararlı bakteriler sinirleri toksinlerden temizleyen bakterilerdirler.

Avokado: Avokado doğal magnezyum deposu bir gıdadır. Avokadonun içerdiği magnezyum depresyon ve benzeri ruh hali hastalıklarının tedavisinde kullanılan ilaçlarda yer almaktadır. bu ilaçları kullanmak yerine günlük beslenme alışkanlıklarınıza avokado ekleyerek beyninizin uzun yıllar genç kalmasını sağlayabilirsiniz. 

Bitter çikolata: İçerdiği sağlıklı yağlar ve kakaonun salgılattığı mutluluk hormonu sayesinde çikolata beyni zararlı serbest radikallerden korur ve sinirler arasında aktif iletişime destek olur. Antioksidan etkisi sayesinde beyni genç tutan bitter çikolata düşünme ve refleks becerilerinin de gelişmesini sağlar. 

Kuruyemiş: Kuruyemişlerin içerisinde omega grubu yağ asitleri bulunur. İçerdikleri sağlıklı yağ asidi ise beynin genç kalması ve hafızanın güçlenmesi için gereklidir. Aynı zamanda kuruyemişler vitamin ve mineral bakımından zengin gıdalar oldukları için beyni beslemeye de yardımcı olurlar.