Yumaklı, yaptığı yazılı açıklamada, gıda denetimlerinin yoğunlaştırılması için 81 ilin Tarım ve Orman Müdürlüğünü talimatlandırdıklarını belirterek, lokanta, restoran, kafe ve otel gibi toplu gıda tüketimi yapılan iş yerlerinin 21 Ağustos-8 Eylül döneminde ülke genelinde eşzamanlı denetlendiğini hatırlattı.
NERELER VE NELER DENETLENECEK?
Halk sağlığının korunması açısından kasap, şarküteri, bakkal, market, büfe gibi gıda satış yerlerinin de üretim ve satış için gerekli şartları taşıması gerektiğine işaret eden Yumaklı, denetime tabi tutulacak başlıkları ise şöyle sıraladı:
"Bu iş yerlerine yönelik de 13 Eylül-29 Eylül döneminde eş zamanlı denetimler gerçekleştirilecek. Özellikle muhafaza ve hijyen koşulları açısından önem arz eden gıdaların satışının yapıldığı kasap, şarküteri, bakkal, market ve büfe gibi işletmeleri, kayıt altına alınıp alınmadığı, izlenebilirlik şartlarını sağlayıp sağlamadığı, asgari teknik, hijyenik ve muhafaza koşullarına uyup uymadığı yönünden denetlenecek.
81 ilde eş zamanlı yapılacak bu denetimlerde 7 bin 628 bakanlık kontrol görevlisi iş başında olacak. Farkındalığın artırılmasına yönelik değişik alanlarda belirli periyotlarda bu denetimlerimizi sürdüreceğiz. Bunun yanında Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğümüz tarafından rutin denetimlerimiz yıl boyu aralıksız devam edecek."