6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler 11 ilde büyük yıkıma neden oldu. Yaralar daha henüz taze sarılmamışken depremlerin etkilediği 11 il arasında bulunan Şanlıurfa ve Adıyaman'da dün akşamdan itibaren sağanak yağış etkili oldu. Bölgedeki aşırı yağışlar depremzede vatandaşların kaldığı çadır ve konteynerlere zarar verdi. İki bölgede hayatını kaybedenlerin sayısı 5'e yükselirken kaybolan kişiler için arama çalışmaları devam ediyor. 

TV5 televizyonunda Esra İnce'nin sunduğu Haber Merkezi programına konuk olan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, yaşanan felakete ilişkin değerledirmelerde bulundu.

"Sahipsizliğin acımasız tekrarını yaşıyor bu bölge" diyen Barut, iktidarın doğru yönetemeyişine dikkat çekti.

Barut açıklamalarında şunları kaydetti;

"İktidarın yönetemeyişi bu hale getirdi"

Deprem şimdi sel felaketi ve ardından ilgisizlik, sahipsizlik… Sahipsizliğin acımasız tekrarını yaşıyor bu bölge bunun da sebebi maalesef iş başındaki bulunan beceriksiz iktidarın uygulamış oldukları yani daha doğrusu yapamayışları yönetemeyişleri bu hale getirdi. Bu bölge çok şu anda perişan üzerine bir de sel felaketi eklendi işte biraz önce Okan Hocam da söyledi bunların da en büyük sebebi bu tür felaketlerin bunlar bir doğal olay, en büyük sebebi bilimi inkar etmek. Tüm bunlara rağmen bir büyük deprem yaşadık, arkasından şimdi bu bölgede bir sel felaketi yaşadık.

Depremlerin neden yaşandığına değinen Barut, "bilimi inkar ediyorlar buğday tarlalarına konut yapmaya çalışıyorlar" diyerek şöyle devam etti;

"Buğday tarlalarına konut yapmaya çalışıyorlar"

Bilimi inkar ediyorlar şu anda örneğin Kahramanmaraş'ta Sütçü İmam Üniversitesi'nde ceviz konusunda dünyanın en büyük üç gen bankasından biri bulunuyor diğeri Fransa'da, diğeri Amerika'da. Ama bu gen bahçesinin dört yüz dekarlık alanına konut yapmaya çalışıyorlar. Ya da Adıyaman'da buğday tarlalarına konut yapmaya çalışıyorlar, aklın yolu bir bilimi inkar etmeyeceksin. Tarım topraklarını koruyacaksın çünkü tarım deprem bölgesini gene hayat döndürecek olan tarımdır.

Bu bölgede yoğun tarım yapılıyor eğer sen tarım topraklarının üzerine alüvyal topraklara böyle şekilde şehirleşme, binalaşma yaparsan hem deprem felaketinden dolayı çok sayıda yurttaşımız zarar görür, ölümle sonuçlar hem de böylesi doğal olay olan yine sel felaketi yaşandığında yine ölümlerle ve büyük zararlarla karşı karşıya kalırız. Buradan uyaralım, yani artık işi liyakatlı ehillere teslim edip ve özellikle de bu alanlara tarım topraklarını koruyun. Ama bunların yapacağı yok en fazla iki ay var. İki ay sonra biz geleceğiz uzman ve liyakatlı kadrolarla bu işleri evelallahın izniyle yerli yerince yerine getireceğiz diyorum.